Tuesday, December 06, 2011

PROMED@CS11 1MG 1MC

 PERTANDINGAN PENGATURCARAAN KOMPUTER & REKACIPTA MULTIMEDIA 2011
1MALAYSIA GREEN 1MALAYSIA CLEAN
Dewan Sri Semarak
UiTM Perlis
2 - 4 Disember 2011

Sebanyak 39 kumpulan bagi pertandingan pengaturcaraan komputer dan 29 kumpulan rekacipta multimedia berkumpul di Perlis bagi menjayakan pertandingan tahunan yang dianjurkan oleh Jabatan Sains Komputer UiTM Perlis dengan kerjasama Kementerian Pelancongan Malaysia Negeri Perlis. Peserta terdiri dari pelajar UiTM dari kampus Terengganu, Melaka, Perak, Pahang, Perlis, Shah Alam, Kelantan, Kedah, serta pelajar dari UUM, UTeM, dan UKM.

Usaha yang menarik antara UiTM Perlis dengan Kementerian Pelancongan Malaysia (Perlis) dalam mengendalikan program ini harus dipuji. Ianya bukan sahaja berkaitan dengan pertandingan tetapi juga dapat mengenengahkan serta mempromosikan homestay di negeri Perlis. Kebanyakkan peserta menginap di homestay  dan didedahkan dengan adat dan tradisi negeri ini. Lawatan ke Gua Kelam, Padang Besar dan beberapa tempat lain meninggalkan kesan yang baik untuk tujuan promosi pelancongan negeri ini.
  
Sekian. Kiasan Just Read ...hadir dalam Majlis Perasmian Penutup. 

1 comment:

Anonymous said...

Sinar harian ada berita ini juga http://www.sinarharian.com.my/edisi/utara/lima-2011-mampu-tarik-20-000-pelancong-ke-perlis-1.10264

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Nuffnang Ads